Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Történetünk | Budapesti Metropolitan Egyetem

Történetünk

2024 

A vezérigazgatói pozícióban Dr. Czene Gréta csatlakozik egyetemünk szervezetébe.


2023 

A Budapesti Metropolitan Egyetem új rektort nevez ki Prof. Dr. Koczinszky György személyében. A vezérigazgatói pozícióban pedig Wenczel Richárd csatlakozik egyetemünk szervezetébe.


2022 

A METU megnyitja új művészeti campusát az Infoparkban, modern és jól felszerelt új otthont nyújtva a korábban Rottenbiller és Egressy campusokon tanulóknak és dolgozóknak. 


2021 

Hazai tulajdonossal fejlődik tovább a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft. tulajdonában.

Megrendezésre kerülnek az első myBRAND záróvizsgák és végeznek az első olyan hallgatók, akiknek teljes képzése innovatív portfólió alapú oktatásunkra épült. 


2020 

Alkotóegyetemmé válik a Budapesti Metropolitan Egyetem. Az Alkotóegyetem kifejezés, ahogy a mögötte álló egyedülálló oktatási koncepció, a myBRAND is, a METU azon törekvését deklarálja, hogy hallgatóközpontúan, az alkotóképességet erősítve adjon át gyakorlati tudást és kompetenciákat a diákoknak. 


2019 

Hazánkban elsőként alakítottuk át oktatási modellünket a nemzetközi felsőoktatási trendekhez illeszkedő portfólió alapú képzési rendszerré. A METU minden karán és intézményén átívelő, egyedülálló és innovatív oktatási módszerünk, a myBRAND révén a hallgatók azonnal hasznosítható, kézzelfogható és gyakorlatias tudást kapnak, amellyel az egyetem elvégzése után tapasztalt pályakezdőként, versenyelőnnyel léphetnek a munkaerőpiacra. 


2018

Október 1-én új rektort iktatott be hivatalába a köztársasági elnök. Az új rektor, Prof. Dr. Bachmann Bálint DLA 17 év után váltotta Dr. habil. Vass Lászlót, aki rector emeritusként és az egyetem oktatójaként továbbra is aktív tagja marad az egyetem szakmai közösségének. Október második felében megrendeztük második TEDx-eseményünket az Uránia Nemzeti Filmszínházban, SOK/K/SZÍNŰSÉG alcímmel. Három új mesterszakunk szerzett akkreditációt: Emberi erőforrás tanácsadó, Marketing, Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás.


2017

Megrendeztük az első TEDx-eseményünket a Belvárosi Színházban: "A tudás almája" alcímmel rendelkező eseményen egyetemünk volt és jelenlegi hallgatói, illetve oktatói tartottak előadást. Novemberben elindult a METU 4 hónapos, intenzív programozó képzése, a METU JUMP. A mai kor követelményeihez igazodva megújult és letisztultabbá a weboldalunk. Laposa Zsófia "4hegy" olaszrizling válogatása lett a METU bora, amit protokollborként és ajándéktárgyként fogunk használni.


2016

Nem csak egy sikeres névváltáson estünk át, de január 1-től státusza is megváltozik: a BKF-ből lett Metropolitan elnyerte az egyetemi rangot. A változás az intézmény jelenlegi és jövőbeli hallgatói számára csak előnyökkel jár, a gyakorlatorientált és a piaci trendeket követő szemlélet továbbra is megmarad, a Metropolitanen kapott diploma értéke pedig a hazai és nemzetközi piacokon is nő. A nevünk pedig innentől Budapesti Metropolitan Egyetem, röviden METU.


2015
A legnagyobb magyar magán felsőoktatási intézményként soha nem látott tőkebevonást hajtunk végre. A befektetés célja a BKF hazai és nemzetközi terjeszkedésének előmozdítása, új szakok indítása, az angol nyelvű képzések erősítése, külföldi diákok idecsábítása nemzetközi tranzakciók révén. 

Mérföldkőhöz érkezünk ebben az évben. A legnagyobb művészeti képzőként a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola név már nem fejezi ki a főiskola képzési kínálatát, az intézmény megérett a névváltásra. A hallgatóink szeptembertől már a Budapesti Metropolitan Főiskolán kezdhetik meg tanulmányaikat.


2014
Tovább bővült a képzési kínálatunk: már lehet jelentkezni Design- és művészetmenedzsment, valamint Divat- és textiltervezés mesterszakokra is. A SOTE-val való együttműködés keretében meghirdettük az Egészségügyi szervező alapképzést. A Médiaművészeti Intézet költözésével megkezdődik az oktatás a Rottenbiller utcai új campusunkon.


2013
Elindul az Emberi erőforrás alapképzési szakunk, a Filmoperatőr művész mesterszakunk és felsőoktatási szakképzéseink is.


2012
Művészeti mesterképzésekkel bővül az oktatási portfólió (Tervezőgrafika, Belsőépítész-környezettervező művész, Mozgóképművész). 

Újra Superbrand a BKF. 

A nemzetközi kapcsolatok száma már három kontinensre kiterjedve 50 fölé emelkedik.


2011
A BKF 10 éves lett! 

Két alapszakkal (Kereskedelem és marketing, Turizmus-vendéglátás) elindul a képzés a BKF Hódmezővásárhelyi Regionális Tudásközpontjában. A hallgatói létszám meghaladja a 7000 főt. 

Superbrand védjegyet kapott a Főiskola, annak elismeréseként, hogy a mennyiségi növekedés mellett képzései minőségét, eredményességét is folyamatosan növeli.


2010
Átadják a felújított Rózsa utcai campust, a művészeti és a turizmus-vendéglátás szakok új otthonát. 

Többek között két új mesterszakkal bővül a képzési kínálat: Kommunikáció és médiaismeret, valamint Vezetés és szervezés szakra jelentkezhetnek az érdeklődők. 

Átadják a BKF által alapított "Az év kreatív ígérete" díjat és elindul a "Kreatív és üzleti gondolkodás" verseny, amit középiskolások számára hirdetett meg.


2009
A Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája egyesül a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolával, ezzel létrejön Magyarország legnagyobb magánkézben lévő főiskolája. Az integrált intézmény neve Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola. Az intézmény két karán (a Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar, Kommunikáció és Művészeti Kar) üzleti, kommunikációs, turisztikai és művészeti képzéseken lehet tanulni. 

A hallgatói létszám meghaladja a 6000 főt.


2008
Elindultak az első angol nyelvű alapképzések (Business and Management, International Business).


2007
A hallgatói létszám meghaladja a 2000 főt.


2006
A BKF-en megkezdődik a bolognai rendszerű képzés, az új alapszakok: Nemzetközi gazdálkodás, Közszolgálati közgazdász, Gazdálkodási és menedzsment, Kommunikáció és médiatudomány.


2005
Februárban sor kerül a főiskola első diplomaosztójára. 

Megépül a BKF Körépülete.


2004
A hallgatói létszám meghaladja az 1000 főt. 

Új szakok a BKF-en: Európai közszolgálati és üzleti szervező. 

Wifi hálózat épül ki a főiskola teljes területén.


2003
Új szak a BKF-en: Nemzetközi kommunikáció 

A BKF akkreditált felnőttképző intézmény lett (akkreditációs lajstromszám: 0456), a Magyar Televízióval együttműködésben televíziós újságírókat is képez. Akkreditált ECDL képző- és vizsgaintézmény, ezek mellett Nyelvi Lektorátusa (mely EURO Exam, ITK-Origo és TOEIC hivatalos nyelvvizsgaközpontként is funkcionál) szakmai és általános nyelvi képzéseket szervez.


2001
A BKF-en 126 hallgatóval, Kommunikáció és Üzleti kommunikáció szakon megkezdődik az oktatás az első évfolyamon.


2000
A BKF Kommunikációs Alapítvány által létrehozott Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola elnyeri az akkreditációt, az oktatás elkezdődhet 2001 szeptemberében.